13Nov/110

Älgfärslimpa

Idag stod Goofy för matlagningen. (är väl inte mer än rätt eftersom det är farsdag?) Han googlade fram ett helt underbart recept på älgfärslimpa. (http://minnasmat.se) *mums* är betyget. Dexter åt till och med en bit utan att spotta ut den… (fast sen pillade han ur bulguren). Till älgfärslimpan hade vi bulgur, grekisk yoghurt, grönsallad och gurka.

 

Älgfärslimpa

800 g älgfärs
3-4 dl färsk svamp
1 dl ströbröd
2 dl grädde
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 ägg
2 msk senap
salt, peppar

Blanda ströbröd med grädde i en bunke och låt svälla en stund. Hacka svampen i lämpliga bitar och fräs på en stund i en torr stekpanna på medelvärme. Tillsätt sedan en klick smör och fräs på tillsammans med finhackad gullök. Blanda ner färsen och lökblandningen i bunken med ströbröd och tillsätt resterande ingredienser. Häll upp blandningen i en brödform och grädda ca 45 min i 225C.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.