7sep/121

Utelek

I morse lyste solen så blev sugen på en utedag men när vi gick hemifrån mulnade det på rejält. Blev först en tur till folkparken med lite lek där. Sen blev det lunch på kungsgatans kebab eller vad den nu heter. Sen tog vi bussen till vrinneviskogen. Där blev första anhalten kottebanan med en massa motoriklek för Dexter.

Vi började med balansgång på en stock. Första gångerna ville Dexter att jag höll honom i handen men sedan blev han säkrare och säkrare och sen till slut behövde jag bara hålla handen när han gick mellan stockarna. Var ett rejält kliv för honom för att komma till nästa stock.

Celia vaknade rätt fort efter att vi komit dit så det blev o börja med fika så vi kunde sitta ner och ge C lite mat.

När C var mätt och belåten var hon inte alls sugen på att läggas ner i sin liggdel igen. Det var mycket roligare att sitta på brorsans plats i vagnen.

image

Sen fortsatte vi med lite mer balansträning. Jag med C i famnen (lär ha träningsvärk imorgon). Det kom även en snäll farfar med barnbarn till Kottebanan som satte fart på alla barnen och aktiverade dem. Han hjälpte Dexter att klättra upp för klätterväggen ett par gånger.
image

Upp och Ner

image

Till slut somnade C om så jag slapp släpa runt på henne när jag hjälpte D. Självklart var jag ju dum nog och packade aldrig med bärsjal eller bärsele.

image

Hon sov inte så speciellt länge utan vaknade när vi gick från Kottebanan för att få ner något i D.s mage. Han hade ju matvägrat lunchen som därför bara bestått i en halv smörgås och en minimal pizzabit. Försökte få till en bra bild på C men det gick väll så där… 😉 Denna var en av de bättre.

image

Fiket vid golfbanan serverade våffla med sylt och glass för 20kr. Det gick hem. (vi hittade några kvarglömda blåbär på väg till fiket)

image

Efter fikat ville D inte alls gå hem. Så blev en tur upp till lekplatsen (ett par gungor och ett litet bord med stubbpallar) gungan var riktigt sympatsik och rymde till och med mig så även jag fick mig en gungtur. Vilken OTUR att ingen kunde fota ;D

image

Till slut lyckades jag få med mig D så vi kunde åka hem. Var en väldigt trött grabb på bussen. Hans sista försök att få vara kvar i skogen var att vi skulle ringa Pappa och fråga om han fick vara där ett tag till.

image

Vi kom hem strax före pappa så sen blev det lite gos i soffan för mina älsklingar medan jag förberedde kvällsmaten. På det stora hela blev det en trevlig dag. En sån dag jag njuter av att vara föräldraledig.

One Response to “Utelek”

  1. mamma skriver:

    Vilken underbar Bild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.